header
Hungarian

English

Űrmissziók

Home

Products

Missions

Links

Contact


Wigner
ESA
IKI

DLR

 


Az SGF emberi erőforrásai a korábbi projektek tapasztalatait használják fel, ilyenek a VEGA (TVS képfeldolgozó és nyomkövető rendszer), Phobos (a leszálló egység központi adatgyűjtő és vezérlő számítógépe), Mars-96 (plazma kísérletek EGSE-i), Spectr-X-Gamma (központi adatgyűjtő és vezérlő számítógép) asztrofizikai műhold. Ezeket a missziókat az akkori Szovjet Űrügynökség irányította.

Az SGF Kft. mérnökei egy EGSE fejlesztésével járultak hozzá a NASA Cassini  Cassini misszió Magnetométer és CAPS kísérleteihez.

Az ESA  Rosetta űrmissziója során 2014-ben randevúzott a Csurjumov-Geraszimenko üstökössel, és a Philae leszállt az üstökös felszínére.Ennek a központi redundáns adatgyűjtő és vezérlő számítógépét (CDMS) az SGF Kft. mérnökei fejlesztették ki, akik a szimulátorokat (SIS) is kidolgoztak a Rosetta Orbiter és a Philae számára. Az SGF fejlesztette ki a  Mars Express misszió SPICAM kísérletének EGSE-jét, és részt vett a Venus Express ASPERA-4 kalibráló rendszerének kidolgozásában.

Az SGF Kft. munkatársai fejlesztették ill. fejlesztik a tudományos műszerek EGSE-it az ESA BepiColombo, Solar Orbiter, JUICE missziói számára. Az ExoMars misszió színes sztereó kamera (CaSSIS) fedélzeti szofverét fejlesztik az SGF Kft. mérnökei.
 
Ezzel a háttérrel az SGF Kft. magas színvonalon képes hozzájárulni komplex beágyazott rendszerek szoftver implementációjához és áramkörtervezéséhez.

     Vega Logo   
Phobos Logo   Mars)4


Cassini                    Philae Logo

  
  SGF = Space and Ground Facilities

 10.July 2015
rosetta
marsexpress
bepicolombo
venusexpress
Solar Orbiter